Jan Schoonhoven

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Jan Schoonhoven werd op 20 september 1962 geboren in 't Harde. Op tienjarige leeftijd begon zijn muzikale opleiding met trompetles aan de Streekmuziekschool N.W. Veluwe te Elburg. Zijn dienstplicht vervulde hij bij het Jachthoornkorps Garde Jagers.

Na een stageperiode bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, werd hij in 1989 aangesteld als wachtmeester muziekinstructeur bij het Trompetterkorps der Artillerie. In 1990 behaalde hij het Diploma Trompet en het Praktijkdiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle.
Daarna vervulde hij de functie van muziekinstructeur van het Fanfarekorps der Limburgse Jagers in de rang van adjudant. In deze periode ontving hij twee hoge Duitse onderscheidingen: een "Ehrenkunde" van de minister van Cultuur en het "Ehrenkreuze in Bronze" van de Deutsche Bundeswehr. In 1992 behaalde hij het Einddiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle. Van 1995 tot 2004 was Jan Schoonhoven dirigent van het Trompetterkorps Bereden Wapens.

In 2006 behaalde hij het diploma ‘Bachelor of Music in Education’ eveneens aan het conservatorium te Zwolle. Jan Schoonhoven is sinds 1996 dirigent van de Chr. Muziekvereniging 'Soli Deo Gloria' uit Ommen en vanaf 2007 dirigent van de Chr. Muziekvereniging ‘Soli Deo Gloria’ uit Heerde. Daarnaast is hij werkzaam als docent muziek aan de Chr. VMBO Focus in Harderwijk en aan het Vechtdal College in Dedemsvaart.

Regelmatig treedt hij op als jurylid en gastdirigent in binnen- en buitenland.


© Eye-T webdesign - Heerde  |  Bijgewerkt: 30-12-2016