Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina - Heerde

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina is opgericht op 18 november 1898 en sloot zich in 1911 aan bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM). In 1952 verkreeg de vereniging het predikaat Koninklijk hetgeen te danken was aan de inzet van bestuurders, dirigenten, instructeurs en vele actieve leden.

Wilhelmina heeft als missie om iedereen die geļnteresseerd is in blaasmuziek de mogelijkheid te geven zich hierin te bekwamen en te ontwikkelen waarbij in ensembleverband kan worden gemusiceerd.

Op het moment van de opname van de CD (in 2007) heeft de vereniging ongeveer 125 leden en bestaat uit de volgende onderdelen:

-  een A-orkest,
-  een B- en C-opleidingsorkest,
-  een tamboerkorps,
-  een jeugdslagwerkgroep,
-  een majorettegroep,
-  een blokfluitgroep,
-  een evenementenband.

Wilhelmina verleent haar medewerking aan diverse evenementen zowel binnen als buiten de gemeente- en landsgrenzen en ook organiseert zij zelf een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten zoals een kerstconcert, sponsorconcert en najaars- en zomerconcert. Aparte vermelding hierbij verdient de Rabo Night of the Music in Heerde, dat tot nu toe eenmaal per 2 jaar door Wilhelmina is georganiseerd. Aan dit groot muziek- en zangspektakel met een regionale uitstraling hebben inmiddels bekende artiesten als Cor Bakker, Madeline Bell, Laura Figi en Petra Berger hun medewerking verleend.

Wilhelmina probeert zich actief op te stellen binnen de Heerde gemeenschap bij zowel de bevolking als het bedrijfsleven in Heerde. Zo heeft Wilhelmina op dit moment een groot aantal sponsors, een Club van 100 en vele donateurs.

Per oktober 2007 staat het orkest onder leiding van dirigent Joop Nijholt uit Alphen a/d Rijn.
Joop Nijholt studeerde trompet aan het Utrechts Conservatorium alwaar hij de diploma’s haalde voor Docerend en Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij HaFa-directie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1996 de 1e fase met succes heeft afgerond. Op dit moment volgt hij de 2e fase studie HaFa-directie welke hij in 2007 hoopt af te ronden.

Joop Nijholt is tevens dirigent van Muziekvereniging Crescendo uit Nieuwveen en Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis en is hij als kleinkoper-docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten. Als freelance trompettist verleent Joop zijn medewerking bij diverse ensembles en orkesten.

Meer en up-to-date informatie over Wilhelmina vindt u op: www.wilhelmina-heerde.nl


© Eye-T webdesign - Heerde  |  Bijgewerkt: 30-12-2016