Eva Houtjes

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

De geboren en getogen Heerdese Eva begon met zingen op haar 7e bij de Herghesangertjes. Daarna zong ze enkele jaren bij gospelkoor SIGN in Epe, voor ze als soliste het algemene pop repertoire koos.

Ze volgde in haar tienerjaren zanglessen bij Theo Lens en in 2004 nam ze klassieke zangles bij Marcoustiek (Margreet Baarslag) in Apeldoorn. Begin 2007 kwam ze in contact met Peter Witteveen en is ze klassiek en met name klassieke kerkmuziek gaan zingen.

Zij had in 2005 het idee opgevat iets te gaan doen met de liedjes van Jan van Riemsdijk, om te beginnen met het Heerder volkslied. Daarvoor nam ze contact op met Henk van der Maten. Het idee was geboren en er werd al snel van meerdere kanten medewerking toegezegd, maar het duurde nog tot 2007 voor het project goed van start ging. Notaris Schurink zette de schouders erbij onder en samen gaven ze het project vorm.

Vanaf het eerste initiatief in 2005 werd haar van diverse kanten gevraagd of de tekst nog wel van deze tijd is. Ook het dialect wordt immers onder de lagere schooljeugd zelden nog gesproken. En "Heerde blief mar fijn bie 't olde" is toch ook niet echt bemoedigend voor de toekomst?

Dit inspireerde haar. Eva geeft op de CD haar eigen visie over de veranderende tijden sinds het Heerder Volkslied werd geschreven, met een door haar geschreven tekst, die ritmisch volledig op het oorspronkelijke past. Zij wordt daarbij op vleugel begeleid door Peter Witteveen.

Voor meer en up-to-date informatie over Eva Houtjes-Kieskamp kijk op: http://eva.houtjes.com


© Eye-T webdesign - Heerde  |  Bijgewerkt: 30-12-2016