Henk van der Maten

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Henk van der Maten is geboren en getogen in Heerde op de Veluwe, waar hij ook woont en werkt. Hij speelde al op jonge leeftijd in de zondagse eredienst. Hij kreeg orgelles van o.a. Peter Eilander. Henk studeerde aan het Conservatorium in Zwolle orgel en improvisatie bij Nico Waasdorp, kerkelijk orgelspel bij Jaap Dragt, koordirectie bij Jos Leussink en lichte muziek bij Frans Elsen en Leon Kuypers.
Hij rondde zijn studie succesvol af in 1985 in Zwolle. Hij volgde improvisatielessen orgel bij Gerd Wachowski in Rothenburg (Duitsland). Ook volgde hij de Gehrelscursus voor het Diploma Muziek Basisonderwijs.

Werk
Henk is werkzaam als organist van de Johanneskerk en de Ontmoetingskerk in Heerde, als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs, als dirigent van een aantal koren in de regio en als free-lance musicus. Zo geeft hij orgelconcerten, schrijft muziek, werkt mee aan allerlei andere concerten en aan opnames voor radio, TV en CD.

Heerder Volkslied
In 2005 werd Henk benaderd over dit project, met de vraag mee te denken hoe zoiets aan te pakken, waar aan te denken, hoe uit te voeren. Zo is het idee ontstaan er een echt Heerder project van te maken, door koren, korpsen e.d. samen te voegen tot 1 geheel. Ook wist hij van het bestaan van de speciale orgel compositie.
Hij maakte de muziekband voor de basisscholen uitvoering en studeerde dit met de kinderen in.

Met zijn ervaring op het gebied van CD opnamen is hij de rechterhand van de opnametechniek bij het keuren van de opnamen, vanuit muzikaal oogpunt. Hij is ook mede-beoordeler van de eindmix voor de CD persing.

Meer en up-to-date informatie over Henk van der Maten vindt u op: www.henkvandermaten.nl


© Eye-T webdesign - Heerde  |  Bijgewerkt: 30-12-2016